Certificat de Llibre
ecoeditat

Per obtenir el Certificat de “Llibre Ecoeditat” has de complir amb els següents punts:

1. SER SOCI DE L’INSTITUT D’ECOEDICIÓ

2. OMPLIR ELS PASSOS DE BOOKDAPER

per a generar l’ecoetiqueta i cumplir els requisits mínims d’inclusió.

3. OBTENIR I IMPLEMENTAR EL SEGELL

CALCULADORA DE CARBONI (BOOKDAPER)

Per obtenir el Certificat de “Llibre Ecoeditat”
has de complir amb els següents punts:

BookDAPer permet què els editors, dissenyadors i impressors de publicacions en suport paper puguin generar i obtenir l’ecoetiqueta bDAP de les seves publicacions.


L’ecoetiqueta bDAP de l’eina bookDAPer és una Declaració Ambiental de Producte simplificada (DAP o EPD – Environmental Product Declaration en anglès) en la què es calcula i es mostra el comportament ambiental de la publicació.

Vols fer servir la
BookDAPer?

Escriu-nos i associa’t a l’Institut
de l’Ecoedició

CONTACTA’NS

Calcular

El primer pas de l’ecoedició és saber l’abast del nostre impacte ambiental. Quin impacte té la producció de llibre en paper? Per a fer-ho, disposem de l’eina bookDAPer, una calculadora de carboni única i específica per al sector editorial.

Reduir

Segons el darrer informe de l’IPCC de Nacions Unides, cal que reduïm la nostra petjada de carboni en un 7,6% durant 8 anys. És per això, que, un cop fet el càlcul dels nostres impactes, cal aplicar mesures de reducció d’aquest. A més a més, com que part d’aquests impactes rauen en els consums energètics, una minimització dels consums pot derivar en un estalvi econòmic.

Comunicar

Aquesta és una part essencial de l’ecoedició: una persona que agafi un llibre té dret a saber-ne el seu impacte ambiental. Per això, la motxilla ecològica, recull tota aquella informació relativa a la petjada de carboni, als impactes ens els usos de matèries primeres i consums energètics, així com los bones pràctiques en la producció.

Compensar

El llibre “ecològic” no existeix. Com la majoria de les activitats humanes, fer un llibre sempre tindrà un impacte ambiental negatiu. Per això és tant important prendre mesures de minimització d’aquest impacte. Un cop preses totes les mesures de minimització, podem plantejar una política de compensació de les emissions. Aquesta, però, ha d’anar acompanyada de criteris coherents que no entrin en contradicció amb tota la resta de les pràctiques de sostenibilitat.

Tens dubtes o necessites
més informació?

Omple el formulari i et respondrem
el més aviat possible.

GET STARTED

0$

Gràcies, ens posarem en contacte amb tu aviat!

The final estimated price is :

Summary

Description Information Quantity Price
Discount :
Total :